Inlägget innehåller annonslänkar

Weather report

Soligt varken varmt eller kallt, perfekt väder för stickat och sandaler. Min favorittemperatur när jag är i stan! Jag har på mig den här fina stickade lilla jackan från The Fold, jeans från Weekday och solglasögon från Shevoke.

*** English*** Sunny, not warm and not cold. Time for sandals and knits, my favorite kind of weather when I’m in the city. I’m wearing this amazing little knit jacket by The Fold, jeans from Weekday and sunglasses by Shevoke. 

1
2

Wishlist rn

På min önskelista. Några fina ting som jag skulle vilja addera till garderoben, som passar både nu och till hösten. 1. Stickad bomullströja från Arket. Älskar färgen! 2. Gucci-pumps, ja tack!  3. Den perfekta skinnbombarjackan från Halfboy. Den här äger jag redan, så lycklig för den! 4. Liten somrig tote, så gullig. Vill matcha denna med stickat, jeans och sandaler, också perfekt för beachen. 5. Rumsdoft, Santal 26 från Le Labo, för den där hotell-lobby-känslan. 6. YSL logo tee, att slappa runt i hela semestern.

*** English*** On my wishlist rn. Great additions for my closet both for summer but also for fall. 1. Cotton knit from Arket. Love this color! 2. Gucci pumps, yes please! 3. The perfect leather bomber jacket by Halfboy (I already own this amazing piece). 4. Small raffiatote to team with knits, denim and sandals, also for the beach. In love! 5. Santal 26 room scent from Le Labo. Need that hotel lobby vibe at home. 6. YSL logo tee, to lounge in all vacay long.

0
6

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Bazoom

Sanningen om håret – Fakta, tips och inspiration

Det krävs tid, energi och ibland även en del pengar för att uppnå friskt och vackert hår. Men det ska vara roligt samt väl värt för att få attraktivt hår. Med rätt produkter, tips och inspiration kan du skapa den perfekta looken för just dig!

Ta hand om ditt hår som ett proffs!

För att få en grym glans och volym i håret är det viktigt att använda rätt produkter och tekniker. Försök att undvika produkter med silikon eftersom de kan tynga ner ditt hår. En diffuser för att skapa mer volym och definition. Tvätta håret med ett schampo som passar din hårtyp för att sedan lägga in lite balsam som ger näring och skyddar håret från skador. Följ upp med ett leave in conditioner eller inpackning för att tillföra extra näring som ger glans. Fixera stilen och skydda mot fukt och solskador. Kamma igenom håret regelbundet för att undvika knutar och tovor. Med lite tid och tålamod kan du ta hand om ditt hår som ett proffs!

Hårets livscykel – Från svall till avfall

Hårets livscykel börjar med att hårsäcken producerar ett nytt hårstrå. Det nya håret växer sedan ut ur hårsäcken och fortsätter att växa i flera månader. Ibland år. När det nya håret har vuxit till en bestämd längd så stannar det upp. Håret blir tunnare och skörare vilket leder till att det bryts av lättare. Efter ett tag kommer det nya håret att ersätta det gamla och processen upprepas igen. Det är denna cykel som gör att vi kan ha olika frisyrer och stilar på vårt hår. Ju äldre vi blir desto mindre hår produceras. Använd stylingprodukter med kvalitet från Hairlust för en fräsch look. Om du tar hand om ditt hår kan du förhindra avfall och istället leva med ett friskt och glansigt hår extra länge.

Hälsosamma levnadsrutiner för ett välmående hår

Ditt hår mår bra när du mår bra. Det är super viktigt att följa en balanserad kost. Ät mycket frukt och grönsaker, fullkorn och magert protein. Undvik feta livsmedel och sockerrika produkter som kan orsaka inflammationer i kroppen. Drick mycket vatten för att hålla din hud och ditt hår hydrerat. Det är också bra med ett tillskott av omega-3-fettsyror som finns i fet fisk, nötter och frön. Förutom en balanserad kost är regelbunden motion en förutsättning för att stärka immunförsvaret och bevara en god allmänhälsa. Motion ger även syre till hårbotten vilket stimulerar tillväxten av nya hårsäckar. Det är viktigt att undvika stress så mycket som möjligt eftersom det kan leda till hormonella obalanser som påverkar både din och hårets hälsa i en tokig riktning.

0
2