BETALT ANNONSSAMARBETE MED Bazoom

Sanningen om håret – Fakta, tips och inspiration

Det krävs tid, energi och ibland även en del pengar för att uppnå friskt och vackert hår. Men det ska vara roligt samt väl värt för att få attraktivt hår. Med rätt produkter, tips och inspiration kan du skapa den perfekta looken för just dig!

Ta hand om ditt hår som ett proffs!

För att få en grym glans och volym i håret är det viktigt att använda rätt produkter och tekniker. Försök att undvika produkter med silikon eftersom de kan tynga ner ditt hår. En diffuser för att skapa mer volym och definition. Tvätta håret med ett schampo som passar din hårtyp för att sedan lägga in lite balsam som ger näring och skyddar håret från skador. Följ upp med ett leave in conditioner eller inpackning för att tillföra extra näring som ger glans. Fixera stilen och skydda mot fukt och solskador. Kamma igenom håret regelbundet för att undvika knutar och tovor. Med lite tid och tålamod kan du ta hand om ditt hår som ett proffs!

Hårets livscykel – Från svall till avfall

Hårets livscykel börjar med att hårsäcken producerar ett nytt hårstrå. Det nya håret växer sedan ut ur hårsäcken och fortsätter att växa i flera månader. Ibland år. När det nya håret har vuxit till en bestämd längd så stannar det upp. Håret blir tunnare och skörare vilket leder till att det bryts av lättare. Efter ett tag kommer det nya håret att ersätta det gamla och processen upprepas igen. Det är denna cykel som gör att vi kan ha olika frisyrer och stilar på vårt hår. Ju äldre vi blir desto mindre hår produceras. Använd stylingprodukter med kvalitet från Hairlust för en fräsch look. Om du tar hand om ditt hår kan du förhindra avfall och istället leva med ett friskt och glansigt hår extra länge.

Hälsosamma levnadsrutiner för ett välmående hår

Ditt hår mår bra när du mår bra. Det är super viktigt att följa en balanserad kost. Ät mycket frukt och grönsaker, fullkorn och magert protein. Undvik feta livsmedel och sockerrika produkter som kan orsaka inflammationer i kroppen. Drick mycket vatten för att hålla din hud och ditt hår hydrerat. Det är också bra med ett tillskott av omega-3-fettsyror som finns i fet fisk, nötter och frön. Förutom en balanserad kost är regelbunden motion en förutsättning för att stärka immunförsvaret och bevara en god allmänhälsa. Motion ger även syre till hårbotten vilket stimulerar tillväxten av nya hårsäckar. Det är viktigt att undvika stress så mycket som möjligt eftersom det kan leda till hormonella obalanser som påverkar både din och hårets hälsa i en tokig riktning.

0
2

Inlägget innehåller annonslänkar

Hey vacay!

Semestertider är nära nu. Vill ha enkla snygga basplagg som går att matcha med allt. Här är några saker som jag verkligen skulle vilja packa ner i resväskan. 1. Solglasögon från Dior. 2. Beach coverup från Arket. 3. Bikini från Weekday. 4. Väska från Arket. 5. Havaianas.

*** English*** Vacation is near now. I want to wear simple basic pieces that I can match with anything. Here are some of the pieces I’d love to pack in my suitcase. 1. Sunglasses from Dior. 2. Beach coverup from Arket. 3. Bikini from Weekday. 4. Bag from Arket. 5. Havaianas.

0
6

Inlägget innehåller annonslänkar

Sommarens snyggaste randiga skjortor

En randig skjorta är ett nyckelplagg i sommar, funkar till det mesta och även som coverup på stranden. Jag har investerat i en oversize från Stories. Kommer bära till jeans, ljusa linneplagg och beige. Ovan ser du tre av mina favoriter från; Stories, Arket och COS.

Ett par andra favoriter som inte fick plats ovan är denna klassiker från Uniqlo och den här skjortklänningen från COS.

Vad tycker du, har den randiga skjortan en given plats i din garderob?

*** English *** The stripe shirt is a key piece for me this summer, it works with most pieces like jeans, beige and light linen also it works as a cover up at the beach. I invested in an oversize option from Stories. Will wear with blue denim and khaki trousers as soon as the weather gets better (it’s raining cats and dogs rn in Stockholm). Above are three of my favorites from Stories, Arket and COS.

I also found these lovely ones, a classic at Uniqlo and a shirt dress from COS.

What do you think, is the stripe shirt a key piece for you this summer?

5
11