ANNONS

Xplora, en smartklocka med telefon!

/
IMG_8938
IMG_8953

Vi har valt att ge Bambi sin första telefon, hon går i förskoleklass nu och är snart 7 år. Efter en del efterforskningar kände vi att Xploras X5 smartklocka var helt rätt. Vi har spanat på den länge nu, och Bambi har flera kompisar som har den. 

Xplora X5

är alltså en smartklocka med inbyggd telefon och många andra enkla och roliga funktioner som till exempel kamera och stegräknare, den går också att ansluta till wifi.

Den här telefonen passar en 6 åring perfekt, den är enkel att navigera och förstå! Den har också något som heter GOPLAY som uppmanar till aktivitet där man kan samla poäng och vinna priser, en bra morot för att aktivera sig extra! Vi vuxna ‘styr’ telefonen med en app där vi kan välja vem Bambi kan ringa och skicka meddelande till, vilka tider telefonen inte kan användas (skolläge) och så får man meddelande varje gång samtal skett eller någon skickat meddelande. Man kan också se vart hon befinner sig med GPS. Så man har väldigt bra koll där.

Största anledningen att vi har valt att ge Bambi en telefon så här tidigt är på grund av hennes allvarliga allergier, så hon kan känna sig lite trygg i att hon alltid enkelt kan ringa oss. Samt att det känns som en extra trygghet för oss föräldrar. Bambi har ganska nyligen börjat intressera sig för att lära sig tiden/klockan även hon har haft flera vanliga klockor innan. Men när hon fick den här ökade intresset rejält. En av de bästa sakerna med klockan är enligt Bambi att man kan ringa och att man kan byta bakgrund (man kan också välja egen bild). Ni ser hennes två favoritbakgrunder ovan! Man kan också som ni ser välja mellan digital eller traditionell klocka. Bambi tycker att telefonen är hur kul som helst och det tog henne verkligen bara någon millisekund innan hon förstod funktionerna. Nu kan hon ringa mormor när hon vill!

IMG_8925

Vi vuxna matchar med våra Xplora XMOVE som är en enklare aktivitetsklocka. Klockan har GOPLAY och hjälper en bli mer aktiv och belönad. Den har också många andra funktioner som stegräknare och det är väldigt kul att kunna mäta blodtryck, se syresättning i blodet och puls. Och man kan också få vattenpåminnelse, så bra tycker jag! Och den kan kopplas till appen så man kan se sina framsteg där! Här kan du läsa mer!

0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00